torstai 26. helmikuuta 2015

"nice cream"

Muutama kuukausi sitten tapahtui ikävä vahinko. Sauvasekoittimeni nimittäin alkoi puskea kipinää ja hajosi tehdessäni banaanijäätelöä

Suurin syy, miksi toivoin tehoblenderiä synttärilahjaksi, taisikin olla banaanijäätelön kaipuu. Heh..

Banaanijäätelöstä (vielä toistaiseksi) tietämättömille siis tiedoksi, että "nice cream" eli "banana ice cream" eli banaanijäätelö on yksinkertaisesti jäisistä banaaneista ja halutuista makuaineista blendattu jäätelöä muistuttava mössö. Hyvällä blenderillä ja tarpeeksi kypsillä banaaneilla koostumuksesta tulee ihanan täyteläinen ja kermainen.

Nice creamia tehdessä makuvariaatioissa rajana on vain mielikuvituksesi ja keittiön kaappiesi sisältö. Omia suosikkimakujani ovat vadelmajätski, maca-kanelijätski, carob-jätski ja pinaattijätski (kyllä, pinaatti). 

Ohje pettämättömän täydelliseen banaanijäätelöön:

  • Kuori ja paloittele (kypsät ja pilkulliset!!) banaanit ja pakasta niitä mielellään n. 8 tuntia tai yön yli (tai pidempäänkin). Banaanit on hyvä pakastaa minigrip-pusseissa!
  • Ota banaanit sulamaan kymmenisen minuuttia ennen jäätelön tekoa. 
  • Laita jäiset banaanit, haluamasi makuaineet sekä kokonainen tai puolikas* ei-jäinen banaani tehoblenderiin ja käynnistä. Lisäile tehoa ja survo aineksia kohti blenderin teriä sekoitinsauvalla, jos blenderiisi varusteisiin sellainen kuuluu. (Omalla vastuulla voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kipinöintivaara on kuitenkin ilmeisesti olemassa.)
  • Huom! Voit jakaa banaanimääräsi osiin ja tehdä useamman makuista nice creamia.
  • Blendaa massaa kunnes se on tasainen ja  koostumus muistuttaa jäätelöä. 
  • Syö suoraan blenderistä tai kaavi jäätelö kulhoon ja laita päälle lisää herkkuja!
* Ei-jäisen banaanin määrä kannattaa suhteuttaa jäisten banaanien määrään. Jos sinulla on esim. kuusi jäistä banaania, kannattaa laittaa kokonainen ja jos kolme, niin puolikas riittää. Pieni määrä ei-jäistä banaania tuo kermaisuutta jäätelöön.

Yllä lounaani viime sunnuntailta. Vadelmajätskiä ja maca-kanelijätskiä taatelisoseen (tuoreita taateleita muussattuna vesitilkan kanssa), vadelmien, mulperimarjojen, hampunsiementen ja basilikan kanssa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti