maanantai 16. helmikuuta 2015

paahdettu myskikurpitsaspagetti

Maistuisiko samettisen kermainen pasta? Terveellisesti, ilman eläinrasvaa ja kolesterolia? 

Tämä paahdettu myskikurpitsaspagetti on tuhti olematta raskas, kermainen olematta rasvainen ja maukas ilman monimutkaisia ainesosia. Se täyttää kaikki lohturuuan vaatimukset.

Kenellepä ei kirpeän kylminä helmikuun pakkasiltoina maistuisi kulhollinen höyryävää spagettia.



Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun kokeilen myskikurpitsaa. Sen maku on ihanan makea, tykästyin heti! Halutessasi voit käyttää kurpitsan tilalla bataattia.

Paahdettu myskikurpitsaspagetti (isohko padallinen)

Keskikokoinen myskikurpitsa (n. 1,5kg kuorineen)
(2 porkkanaa, pelkkä kurpitsa riittää mainiosti!)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
n. 7dl kuumaa vettä (voit käyttää pastan keitinvettä)
2 rkl ravinnehiivahiutaleita (nutritional yeast)
1 tl kuivattua rosmariinia
rouhittua mustapippuria
(halutessasi suolaa)

500g täysjyväspagettia 

-> Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Paloittele isohkoiksi kuutioiksi. (Kuori ja paloittele myös porkkanat.) Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Jätä valkosipulin kynnet kuoriinsa ja levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, laita uuniin paahtumaan. Vartin päästä ota valkosipulit pois ja jätä loput kasvikset paahtumaan vielä n. vartiksi, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kuori valkosipulit. Keitä spagettia minuutti vähemmän kuin paketissa neuvotaan. Säästä n. 7dl keitinvettä kastiketta varten.

Paahtaminen tuo esiin kasvisten parhaan maun.
Laita kasvikset, kuuma vesi, ravinnehiivahiutaleet, rosmariini ja pippuri (sekä halutessasi suola) tehosekoittimeen ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Tarvittaessa voit lisätä veden määrää, kastike saa olla melko ohutta (ei mitään lientä kuitenkaan!).

Laita suuri pannu tai kattila liedelle lämpiämään. Tarkista kastikkeen maku ja sekoita se spagetin kanssa pannussa tai kattilassa. Varmista, että pasta on kuumaa. Ripottele annoksen päälle ravinnehiivahiutaleita ja nauti!

(Sain Rawmix-tehoblenderin äidiltäni aikaiseksi synttärilahjaksi! Olen rakastunut.)

2 kommenttia:

  1. Eikä, näyttää ihan älyttömän herkulliselta! Ehdottomasti menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, kerro sit ihmeessä mitä tykkäsit! <3

      Poista