perjantai 26. joulukuuta 2014

jouluaatto

Eletään jo Tapaninpäivää, mutta palaan silti vielä nopeasti jouluaaton tunnelmiin. Lähinnä siihen ruokapuoleen tosin. Haluan kunnioittaa perheenjäsenteni yksityisyyttä ja olen siis julkaisematta heistä täällä kuvia.

Jouluaattoni oli kaikenkaikkiaan ihana. Pitkä kävelylenkki kauniissa, heräävässä luonnossa, joulusauna, riisipuuroa, yhdessäoloa, rauhoittumista ja hyvää ruokaa. Niin, ja lahjoja.



Päiväni alkoi tavalliseen tapaan smothiella. Aattoaamuna blenderiin päätyi banaania, mandariinia, carob-jauhetta ja hampunsiemeniä.




Lopputulos: ihana, makea, raikas aamiaispirtelö.

Tämä postaus on melko kuvapainotteinen, sillä en ole niinkään kirjoitustuulella.



Oli hirmu mukavaa, kun koko perhe söi kauramaitoon tehtyä riisipuuroa! Oli nimittäin parempaa kuin lehmänmaitoon tehty. 



Tältä näytti jossain aikaisemmassa postauksessa mainitsemani linssi-omena-saksanpähkinämureke valmiina (pahoittelen karmeaa kuvanlaatua). Tämä on niin, niin hyvää. Onneksi sitä on vielä melko reippaasti jäljellä!



Tässä toinen joulupöydästämme löytynyt vegaaniherkku: lämmin punajuuri & kylmäsavutofu -salaatti. Vaikka tämä kylmäsavutofu on mielestäni liian suolaista, punajuuren makeus ja rukolan happamuus tasapainottivat makua mukavasti. Idean salaattiin sain Chocochili-blogista, mutta jätin peston tekemättä ja paistoin punajuuret tuoreen timjamin kera. 



Tarjontaan kuului tietenkin myös laatikoita. Rakastan imellettyä peruna- ja porkkanlaatikkoa yli kaiken! Vegaaniset versiot toimivat loistavasti. Niihin löysin reseptit Vegaaniliiton jouluesitteestä, joskin varioin niitäkin hieman omien mieltymysteni mukaan.

Lautaseltani löytyi myös kermaista suppilovahverokastiketta (resepti tässä postauksessa) ja äitini tekemiä vegaanisia riisipiirakoita.

Jälkiruuaksi nautimme isäni vaimon tekemää vegaanista mustaherukkahyydykekakkua, josta en valitettavasti tullut ottaneeksi kuvaa. Hyvää oli sekin!





Pakko kertoa, että poikaystäväni todella osaa yllättää. Toinen meni ja osti minulle joululahjakseni jo kauan haaveilemani Iittalan Atrik -ruokailuvälineet! Olisitte nähnyt ilmeeni, kun avasin paketin.. Hämmennystä ei voi sanoin kuvailla. En osannut odottaa ollenkaan.



Ikään kuin ruokailuvälineet eivät olisi olleet tarpeeksi, hän osti minulle myös Elina Innasen (Chocochili-blogin kirjoittajan) uusimman keittokirjan Vegaanin keittiössä. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan uusia reseptejä! Mitä olen muka tehnyt ansaitakseni tällaista hemmottelua? Poikaystäväni todella tietää tarpeeni ja kiinnostuksenkohteeni.

Itse leivoin muutamille läheisilleni lahjaksi niitä karpalo-pekaanipähkinä-kaurakeksejä, joista olen joskus aiemmin maininnut. 



Keksit vaan kauniiseen lasipurkkiin ja maistuva, (osaksi) itse tehty lahja on valmis.

Ensimmäinen jouluni vegaanina ylitti kaikki odotukseni! Perheeni ja muut läheiseni ovat suhtautuneet uudehkoon elämäntapaani loistavasti, ja olen siitä todella kiitollinen.

Rauhallista loppuvuotta sinulle ja nauti vapaapäivistä, jos sellaisia on!

1 kommentti:

  1. Mä oon tehnyt pari kertaa riisipuuron kookosjuomaan - sitä ei voita mikään! Maistuu niin kermaiselle ja makealle, se on ihan kuin unelmaa söisi :) Tein noita keksejä viljattomana, tuli ihan mielettömän hyviä! Kiitos ohjeesta. Huomenna meen metsästämään itselleni noita aterimia.. :D

    VastaaPoista