sunnuntai 28. joulukuuta 2014

"kermainen" kikhernepasta

Loppuivatko jouluruuat kesken? Haluaisitko vain laiskotella vapaapäivinäsi ja unohtaa kaikki velvollisuudet, ruuanlaiton mukaan lukien? Tässä on ratkaisu.

Vähän ehkä liioittelin. Tämäkään ruoka ei synny itsestään, mutta melkein kuitenkin.



Tämän herkun, kermaisen kikhernepastan valmistamiseen kuluu nimittäin vain parikymmentä minuuttia eikä mausta tarvitse tinkiä.

Sain jostain päähäni idean tehdä soseutetuista kikherneistä kastikkeen, enkä ilmeisesti ollut ensimmäinen. Netistä löytyi nimittäin useampikin samantyylinen kastikeresepti ja otin niistä joitakin vaikutteita. 

"Kermainen" kikhernepasta (n. neljä annosta)

300g (keittämätöntä) täysjyväpastaa

4-5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kesäkurpitsa
suolaa 

Kastike:
2 tlk kikherneitä (yhteensä 530g valutettuna, voit käyttää myös itse keitettyjä)
4-5 dl kuumaa vettä
1 rkl kasvisfondia
1 sitruunan mehu
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua korianteria
(2-3 rkl nutritional yeastia, tuo kastikkeeseen juustoisen maun)
mustapippuria

tuoretta pinaattia

-> Laita pasta kiehumaan, keitä al denteksi (täysin kypsä tai ylikypsä pasta imee itseensä liikaa kastiketta ja lopputulos on kermaisen ihanuuden sijaan kuivakkaa könttiä). Hienonna valkosipulinkynnet ja laita kuullottumaan oliiviöljyyn isolle, syvälle pannulle. Valkosipulin kuullottuessa pilko kesäkurpitsa n. sentin kokoisiksi kuutioiksi ja soseuta kaikki kastikkeen ainesosat sauvasekoittimella tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Soseuta huolellisesti kunnes kastike on tasainen ja kermaisen tuntuinen. 
Lisää noin puolet kuullottuneesta valkosipulista kastikkeen joukkoon ja soseuta uudelleen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.Lisää kuutioitu kesäkurpitsa lopun valkosipulin joukkoon pannulle ja käännä lämpö kovalle. 



Anna kesäkurpitsan ruskistua kunnolla, mutta sekoittele tarpeeksi usein ettei valkosipuli pala. Suolaa kesäkurpitsa kevyesti.
Kun pasta on kiehunut al denteksi, valuta se ja lisää pannulle kesäkurpitsojen joukkoon. Kaada pannulle myös kastike ja tuore pinaatti ja sekoita huolellisesti.


Anna pastan lämmetä pannussa hetki jos kastike ehti jäähtyä. Ruoka on valmis tarjottavaksi! 


























Itse tuli tehtyä aikamoinen määrä jouluruokia ja niitä riittää vielä ainakin täksi päiväksi ja huomiseksi. En malta odottaa, että pääsen kokkailemaan uudesta keittokirjastani ja kehittelemään lisää omia reseptejä! 




Nauti pakkassäistä, jos suinkin osaat. Jos kuitenkin olet samanlainen kesäihminen ja vilukissa kuin minä, nauti peiton alla kyhjöttämisestä, teen juomisesta ja Netflixin katselusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti