perjantai 2. tammikuuta 2015

yliarvostettu uusivuosi

Uusivuosi on mielestäni vähän yliarvostettu juttu. Toki, onhan se hienoa, että ihmiskuntamme on taas yhden vuoden vanhempi, en minä sitä kiellä. Mutta kaikki se lupausten tekeminen, tavoitteiden asettaminen ja ylipäätään muutos on usein yhtä tyhjän kanssa. Tavoitteiden tavoittelu ja lupaukset kestävät yleensä sen tammi- ja helmikuun ajan ja unohtuvat sitten täysin.

Tammikuu onkin sitä aikaa, kun kuntosalit ovat täynnä ihmisiä (älä käsitä väärin, se on vain hyvä juttu!) ja huijausdieettejä, laihdutuspillereitä ja vaikka sun mitä tuotteita ilmestyy tyrkylle kauppojen hyllyille ja televisio- ja lehtimainoksiin. Usein epätoivoiset laihduttajat lankeavatkin näihin ”nopeasti tehoaviin” ja ”pitkäaikaisia tuloksia antaviin” painonpudotusmenetelmiin.

Miten kauan menee siihen, että ihmiset tajuavat, että nämä eivät yksinkertaisesti toimi? Niillä ei saavuta hyvinvoivaa ja hyvännäköistä kehoa, kirkasta mieltä, positiivista asennetta ja ylitsevuotavaa elämänhalua. Niiden vaikutukset ovat kaukana tästä.

Nopeiden tulosten havittelu ei juuri koskaan kannata, jos tähtää pitkäaikaiseen hyvinvointiin. On itsestäänselvää, että kahdessa viikossa tiputetut viisi kiloa tulevat enemmän tai vähemmän välittömästi takaisin, kun alkaa syödä taas oikeaa ruokaa.



Jos haluat välttämättä sen uudenvuodenlupauksen tehdä, koski se sitten laihduttamista tai muuten vain terveellisempään elämäntapaan siirtymistä, tee itsellesi palvelus ja unohda kyseiset humpuukituotteet. Valitse sen sijaan elävä, terveellinen ja ihmiselle ihanteellinen kasviperäinen ruokavalio. Tulet näkemään tuloksia, et ehkä heti, mutta kärsivällisyys palkitaan. Kehosi ei ainoastaan hakeudu sinulle optimaaliseen painoon ja kokoon, vaan saat bonuksena lisääntynyttä onnen tunnetta, energisyyttä, kunnioitusta ja myötätuntoa eläinkuntaa, muita ihmisiä ja itseäsi kohtaan sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.



Minullakin on asioita, joihin pyrin ja tavoitteita, jotka haluan saavuttaa. Minä tosin pyrin niihin tietoisesti koko ajan, ihan sama onko 1. tammikuuta vai 23. toukokuuta. 

Tämänhetkisinä tavoitteinani ovat selkäni kuntoon saaminen, ylikunnosta palautuminen, takaisin salille ja nyrkkeilykehään pääseminen sekä raakaruuan lisääminen ruokavaliooni. Haluan löytää sellaisen tasapainon liikunnan, ravinnon ja levon välille, joka sopii juuri minulle. En halua päätyä liikuntakieltoon ja fysiatrian vastaanotolle enää uudestaan. 

Lisäksi haluan oppia vastaanottamaan ja vaalimaan positiivista energiaa vielä tämänhetkistä paremmin (olen jo muutaman viikon aikana edennyt tässä aika hyvin!). Tähän tavoitteeseen pääsemistä edistääkseni aion kirjoittaa kaikki iloiset, onnelliset ja positiiviset hetkeni ja mietteeni lapulle ja sujauttaa purkkiin. Ideana on, että oppisin arvostamaan pienimpiäkin iloisia asioita sekä onnen- ja kiitollisuuden tunteita. 



Toivottavasti joudun hankkimaan jossain vaiheessa isomman purkin!

Jos haluat asettaa tavoitteita vuodelle 2015, yritä muodostaa edes osa niistä oman pitkäaikaisen hyvinvointisi ympärille. Silloin niitä jaksaa tavoitella vielä helmikuun jälkeenkin! Tee vaikka itsekin tällainen happy moments -purkki.



Kaikinpuolin onnellista ja turvallista alkanutta vuotta sinulle, yritä pysyä pystyssä tuolla loskasäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti