lauantai 20. joulukuuta 2014

pancake sunday

Niin paljon kuin rakastankin syödä raakaruokaa aamupalaksi, sunnuntaiaamun pannukakkuperinteestä en luovu.



Olen tehnyt pannareita aamupalaksi sunnuntaisin nyt ainakin vuoden ajan. Aamiaispannukakuistani onkin syntynyt lukuisia variaatioita aina suklaapannukakuista tämän aamun piparkakku-mandariini-aamiaispannukakkuihin. 



Nämä, kuten tähän mennessä kaikki muutkin tekemäni pannarit, on tehty ns. terveellisistä ainesosista ja soveltuvat näin täydellisesti ravitsevaksi aamupalaksi.

Piparkakku-mandariini-aamiaispannukakut

2 rkl pellavansiemenrouhetta + 6 rkl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 kypsä banaani
1 rkl luomu soijajogurttia
1 mandariinin kuori raastettuna
½ tl piparkakkumaustetta TAI 1/4 tl muskottipähkinää, 1/4 tl kanelia ja 1/4 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
(1 tl maca-jauhetta)
vettä sen verran, että syntyy paksuhko taikina
juoksevaa kasvirasvaseosta tai rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen

-> Valmista ensin pellavansiemenmuna sekoittamalla pellavansiemenrouhe sanottuun määrään vettä ja jätä se tekeytymään jääkaappiin vähintää 15 minuutiksi. Soseuta sitten muut ainesosat sauvasekoittimella tai tehokkaalla blenderillä ja anna hetken tekeytyä. (Voit jopa tehdä taikinan pellavansiemenmunaa ja leivinjauhetta vaille valmiiksi edellisenä iltana. Näin kaurahiutaleet pääsevät kunnolla turpoamaan ja pannarit pysyvät hyvin kasassa! Lisäksi säästät aamulla aikaa.)
Kun pellavansiemenrouhe ja vesi ovat muodostaneet geelimäisen seoksen, kaada se muun taikinan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna taikinan tekeytyä mielellään myös tässä vaiheessa kymmenisen minuuttia.
Kuumenna pannu kuumaksi, levitä pari tippaa rasvaseosta tai öljyä pannulle ja lusikoi noin kaksi ruokalusikallista taikinaa per pannukakku. Laske lämpötilaa keskilämmölle ja odota, että taikina alkaa hyytyä reunoilta. Tähän menee muutama minuutti. Käännä pannarit ja paista, kunnes toinenkin puoli on kiinteä ja kauniin ruskea.



Odotellessasi pannareiden paistumista, voit valmistaa täytteen. Itse sekoitin luomu soijajogurttia, 2 tippaa nestemäistä steviaa ja hyppysellisen kanelia keskenään. Tuloksena on herkullinen, makea kanelijogurtti. Laitoin täytettä pannareiden väliin ja päälle.



Jouluisten makujen kirjoa kasvattaakseni laitoin pannareiden päälle vielä kuivattuja karpaloita ja kaakaonibsejä. Mukaan sopisi mainiosti myös loraus agave- tai vaahterasiirappia. Herkkuaamupala on valmis!


Pannukakkujen kanssa sopii nautittavaksi kenties tämänhetkinen suosikkiteeni, Clipperin appelsiinilla maustettu valkoinen tee. 



Ei mikään ihme, että sunnuntaiaamu on yksi viikkoni kohokohdista. Se on vaan niin ihanaa, kun kaikki muut nukkuvat ja nouset hyvin levänneenä keittiöön touhuamaan. Hakiessasi lehden postilaatikolta on hämärää eikä ketään ole vielä liikkeellä. Levollinen fiilis jää usein päälle koko päiväksi, ja sehän on sunnuntaina vain hyvä juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti