torstai 8. tammikuuta 2015

makuhermoja hivelevä curry

Näinä masentavina kylminä ja pimeinä talvi-iltoina itse kukin kaipaa välillä jotain lämmittävää ja lohdullista. Apua tähän kaipuuseen antavat paksu viltti, lämmin sauna, rauhallinen musiikki, kumppanin syli, kupillinen teetä tai suuri kulhollinen currya.







Tämä kookoksinen porkkana-munakoiso-kikhernecurry on lempeän mausteinen ja täynnä makua sekä ihania kasviksia. Kookos tuo siihen makean vivahteen. En juurikaan liioittele sanoessani, että tämä on paras curryresepti jonka olen tehnyt. 

Curryn pariksi sopii mainiosti tämänhetkinen suosikkilisukkeeni, kardemummariisi. 

Kookoksinen porkkana-munakoiso-kikhernecurry (4-6 annosta)

1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä
2 rkl kuivattua korianteria
2 rkl juustokuminaa
1 tl kanelia
½ tl cayannepippuria
3 isoa porkkanaa (n. 500g)
1 munakoiso
2 tlk kikherneitä (yhteensä 520g kypsiä)
1 tlk kookosmaitoa (400ml)
1 tlk tomaattimurskaa (400m)
1 ruukku tuoretta korianteria

Kardemummariisi

niin monta annosta basmati- tai ruskeaa riisiä kuin on syöjiä
½ tl kardemummaa

-> Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lämmitä suuressa, syvässä pannussa oliiviöljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Sipulien kuullottuessa aloita porkkanan ja munakoison pilkkominen kuutioiksi. Lisää mausteet kuullottuneen sipulin joukkoon ja paahda välillä sekoitellen kunnes mausteiden tuoksu voimistuu. 
Lisää pannuun pilkotut porkkanat, kookosmaito ja tomaattimurska sekä sen verran vettä, että porkkanat juuri peittyvät. Peitä kannella ja anna kypsyä, laita tässä välissä riisi kiehumaan (keitä pakkauksen ohjeiden mukaan ja lisää joukkoon kardemumma). 
5-10 minuuttia porkkanoiden lisäämisen jälkeen, lisää myös paloiteltu munakoiso. Peitä kannella ja anna kypsyä.
Kun kasvikset ovat pehmenneet, valuta ja lisää kikherneet. Anna curryn kuumeta ja lisää joukkoon (halutessasi hienonnettu) korianteri. 



Itselläni on tapana tehdä iiiso padallinen currya ja syödä sitä usempana päivänä. Siihen ei kyllästy ja kaiken lisäksi sen maku jopa paranee päivien kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti