sunnuntai 4. tammikuuta 2015

tortilla-feast alle vartissa

Eilisaamuinen kävelylenkin, leffan vuokrauksen ja kauppareissun yhdistelmä venähti hieman suunniteltua pidemmäksi (= vietin hedelmäosastolla aikaa n. puoli tuntia) ja kotiin tullessani minulla oli kiljuva nälkä. Halusin herkullista lounasta - ja nopeasti.

Silmäilin nopeasti keittiön kaappien sisällön läpi ja muistin tuoneeni kaupasta täysjyvätortilloja ja pehmeää tofua. Täydellistä.

Heitin tofun ja kasan mausteita kuumalle pannulle, muussasin avocadoa, pilkoin tuoreita vihanneksia - herkkulounas oli hyvin pitkälti valmis. 



Scrambled tofu ("tofukokkeli", yksi annos) 

150g pehmeää tofua
kurkumaa, valkosipulia (jauhetta tai tuoretta), chilijauhetta, yrttisuolaa, pippuria
tilkka oliiviöljyä

Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää tilkka oliiviöljyä ja pehmeä tofu. Riko tofun rakennetta hieman lastalla ja lisää mausteita (reilulla kädellä). Pyörittele pannulla kuin munakokkelia konsanaan kunnes tofu on saanut vähän väriä. 

Sitruunainen guacamole

1 kypsä avocado
½ sitruunan mehu ja kuori
½ tl (savu-)paprikajauhetta
mustapippuria
ripaus suolaa

Halkaise avocado, poista kivi ja lusikoi hedelmän sisältö kuppiin. Lisää sitruunan mehu ja kuori ja mausteet ja muussaa haarukalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Tofun ja guacamolen lisäksi tortillojen sisältä löytyi paloiteltua tomaattia, kurkkua, varsiselleriä, sipulia ja jäävuorisalaattia sekä salsaa ja ravintohiivahiutaleita. 


Onneksi tofua, tortilloja ja guacamolea jäi tähteeksi vielä tämänkin päivän lounaalle!


1 kommentti: