tiistai 20. tammikuuta 2015

what I eat in a day

Otsikko kuulosti niin typerältä suomeksi, että oli pakko kirjoittaa se englanniksi. 

Minulta toivottiin jonkinlaista ruokapäiväkirjapostausta, joten menen suoraan asiaan! Otan mielelläni vastaan postausehdotuksia ja kaikenlaista palautetta teiltä, rakkaat lukijat.

Eilinen, vapaapäivä, oli hyvin tyypillinen päivä minulle mitä syömiseen tulee. Söin pelkkiä hedelmiä päivälliseen asti (raw till 4) ja päivälliseksi kypsennetyn hiilaripitoisen lämpimän ruuan.

Pahoittelen joidenkin kuvien iPhone 4 -laatua.

Mitä söin (ja join) maanantaina 19. tammikuuta

Nousin aamulla noin kello 8. Join vajaan litran vettä, ja kävin puolen tunnin kävelyllä.



Kävelyn ja suihkun jälkeen, yhdeksän maissa, tein aamupalaksi smoothien, johon laitoin

  • 1dl yön yli liotettuja (raakoja) kaurahiutaleita
  • 5 banaania
  • omalta pihalta poimittuja, pakastettuja punaherukoita
  • 1 rkl hampunsiemeniä
Lisäksi söin kaksi jättimäistä omenaa.

Aamupalan ja lounaan välillä tein koulujuttuja ja kävin taas ulkona. Olen täysin riippuvainen raikkaasta ilmasta, en kestä olla kovin montaa tuntia sisällä. Noin tunti ennen lounasta join litran vettä.




Yhden maissa söin lounaaksi kuusi banaania ja kolme persimonia.

Sitten taas opiskelin. Ai että, miten jännittävä elämä minulla onkaan.

Kolmen aikoihin napostelin opiskelun lomassa muistaakseni seitsemän taatelia. Samalla join taas vajaan litran vettä. Sitten poikaystäväni tuli pelastamaan minut ruotsin nettikurssilta.


Kuudelta söin päivällistä. Ensin söin kulhollisen lempisalaattiani:
  • kourallinen babypinaattia
  • keräsalaattia
  • kiivi
  • tomaatti
  • kurkkua
  • omatekoista mansikkasosetta
Sitten söin yhteensä kolme kulhollista porkkana-kikherne-taginea* ja basmatiriisiä. Määrää on vaikea sen tarkemmin sanoa, varmaan n. 130g keittämätöntä riisiä keitettynä ja aika paljon taginea. Lämpimän ruuan lomassa join puolisen litraa vettä.

Yhdeksän aikoihin illalla päädyin vielä syömään palan kotitekoista ruisleipää ja puolikkaan iskän tekemän sämpylän, kummankin päällä avocadoa, sipulia ja kurkkua.

Kuten huomaatte, heh, syön aika paljon. Se on tämän elämäntavan edellytys! 

Niin paljon hiilihydraatteja kuin vatsa vetää. Saat kaikki tarvitsemasi ravintoaineet, pysyt hyvässä kunnossa ja optimaalisessa painossa, ajatuksesi kulkee kirkkaasti, sinun ei koskaan tarvitse olla nälkäinen. Elämä hymyilee, olet onnellinen.

Olen rakastunut tähän elämäntapaan jo kymmenen päivän jälkeen! 

* Reseptin taginelle on luonut yksi lempparifoodieni Instagramista @superfoodsiobhan. Tässä linkki reseptiin, itse en käyttänyt paistamiseen öljyä ja bataatin tilalla käytin itse kasvatettuja porkkanoita. 

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea tällaisia ruokapäiväkirjoja! Blogit ovat niin täynnä ruokapostauksia, joissa kerrotaan päivän aterioiden sisältävän max. 1500 kilokaloria ja nekin tulevat lähinna kanafileistä ja maitorahkasta. Lisäksi hedelmät haukutaan lihottaviksi sokeripommeiksi. Kyllästyttää ja ahdistaa.

    Ateriasi kuulostavat ja näyttävät herkullisilta! Yksi asia vain mietityttää: sanoit ig:ssä syöväsi vitamiinejä. Minusta ruokavalio, joka vaatii lisäravinteiden ottamista, ei kuulosta täysin ihanteelliselta. (Tietenkin vegaanina on otettava B12 purkista - vai saako sitä sittenkin oluthiivasta?) Vai ymmärsinkö ihan väärin ja tarkoitit vitamiinien syömisellä vitamiinipitoisen ruuan, ei pillereiden, syömistä?

    Hyvää torstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olen kyllä tainnut ilmaista itseni epäselvästi! Purkista en siis syö mitään muuta kuin B12-vitamiinia ja talven synkimpään aikaan jos aurinko ei näyttäydy moneen viikkoon otan satunnaisesti D-vitamiinia. Kaiken muun saan moninkertaisesti ravinnosta :)

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Itse en edes viitsi lukea näitä kanafile-raejuusto-nollahiilari-ruokapäiväkirjoja, vielä kehtaavat väittää ruokavaliotaan terveelliseksi! Etsisivät vähän faktoja ravintoon liittyen, jokainen ihmisen solu toimii hiilihydraateilla eikä hiilarit muutu ihmisen kehossa normaalitilassa rasvaksi! Kun syö oikeaa ravintoa, voi syödä niin paljon kuin napa vetää ;)

      Kiitos tuhannesti kommetistasi, yritän parhaani mukaan levittää hedelmien ja hiilareiden positiivista sanomaa tässä proteiini- ja tyydyttynyt rasva -keskeisessä yhteiskunnassa.

      Tällaiset kommentit tekevät tästä sen arvoista, hyvää torstaita sullekin <3

      Poista